نوشته شده توسط : chudae

رقابتهای یازدهمین المپیاد فرهنگی، ورزشی دانشجویان پسر با برگزاری مسابقات فوتبال، تنیس روی میز و بدمینتون در ورزشگاهها و سالنهای ورزشی پیش بینی شده آغاز شده است.

در رقابتهای فوتبال كه با شركت 15 تیم در چهار گروه و در زمین چمن تختی ارومیه شروع شده است تیمهای دانشگاههای شهركرد، محقق اردبیلی و پیام نور تهران به ترتیب به مصاف تیمهای دانشگاههای جامع علمی كاربردی تهران، ارومیه و فنی وحرفه ای گیلان می روند.

همچنین در زمین چمن خانه جوان ارومیه امروز چهار دیدار برگزار می شود كه در آن تیمهای دانشگاههای مازندران با صنعتی سهند تبریز، شهید بهشتی با شهید رجایی، فردوسی مشهد با خلیج فارس و شمال آمل با ولیعصر رفسنجان به رقابت می پردازند.

در رشته تنیس روی میز این دوره از المپیاد نیز 16 تیم در سالن دانشگاه پردیس نازلو ارومیه با هم رقابت می كنند.

در رشته بدمینتون نیز كه در سالن ورزشی اداره كل آموزش و پرورش شهر ارومیه برگزار می شود رقابتهای تیمی با حضور 16 تیم و برگزاری هشت دیدار پیگیری می شود.

آیین رسمی افتتاح این مسابقه ها عصر امروز با حضور مسئولان وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و مسئولان استانی در سالن شش هزار نفری غدیر ارومیه برگزار می شود.

رقابتهای یازدهمین المپیاد فرهنگی، ورزشی دانشجویان پسر با حضور سه هزارو 500 ورزشكار در 12 رشته شامل فوتبال، بسكتبال، والیبال، فوتسال، هندبال، تنیس روی میز، بدمینتون، شنا، دو ومیدانی، تكواندو و كشتی آزاد و فرنگی از بیستم تیر ماه آغاز و به مدت 10 روز در ارومیه پیگیری می شود.

7126/581/ 684



:: برچسب‌ها: مکزیک ,
:: بازدید از این مطلب : 143
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : chudae

به گزارش گروه اقتصادی ایرنا به نقل از پایگاه خبری رویترز، نشست اخیر وزرای دارایی منطقه یورو موجب ناامیدی سرمایه گذارانی شد كه منتظر اقدامی برای حل بحران بدهی این منطقه بودند.

بهای طلا پیش تر به دلیل افزایش ارزش دلار در حال كاهش بود.

نبود اطمینان به اینكه آیا بانك مركزی آمریكا سرانجام برای سومین دوره ،اقدام به بكارگیری سیاست تسكین پولی خواهد كرد، انتظار افزایش بهای طلا در بازارهای جهانی را كمرنگ كرده بود.

بهای طلا برای تحویل فوری كه دیروز (سه شنبه) 4/1 درصد كاهش یافته بود، امروز با 4/0 درصد افزایش به یك هزار و 574 دلار و 50 سنت رسید.

بهای طلا برای تحویل در ماه اوت (11 مرداد تا 10 شهریور) در بازار نیویورك 3/0 درصد كاهش یافت.

اقتصام**1063**1601



:: برچسب‌ها: سیاه و سفید , نشان , برلین ,
:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : chudae

به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه خبری ' القدس العربی ' ابواسماعیل یكی از رهبران پیشین گروه اخوان المسلمین و نامزد انتخابات ریاست جمهوری كه به او اجازه رقابت در این انتخابات داده نشد ،در صفحه شخصی خود در سایت ' تویتر ' گفت: برگزاری جلسه شورای نظامی بدون دستور فرمانده كل قوا یعنی محمد مرسی رییس جمهوری مصر ، بمثابه از دست دادن مشروعیت شورا است و به نوعی كودتای نظامی به شمار می آید .

ابواسماعیل در ادامه از محمد مرسی رییس جمهوری مصر خواست كه دست به اقداماتی علیه شورای نظامی بزند .

گفتنی است شورای عالی نیروهای مسلح مصر یكشنبه شب گذشته جلسه ای به ریاست ژنرال ' حسین طنطاوی ' برای بررسی پیامدهای تصمیم مرسی مبنی بر شروع به كار مجدد مجلس این كشور تشكیل داد .

لازم به ذكر است كه فعالیت مجدد مجلس مصر بنا بر دستور محمد مرسی رییس جمهوری این كشور با حكمی كه دادگاه عالی قانون اساسی مصر در تاریخ 14 ژوئن در خصوص انحلال این مجلس صادر كرد ،در تناقض است .

مترجمام ** 2041 **1369



:: برچسب‌ها: عروسی , نقاشی های دیواری ,
:: بازدید از این مطلب : 138
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : chudae

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، در آیین جشن خانه دار شدن متقاضیان مسكن مهر استان زنجان، فاز سوم از 52 هزار واحد مسكن مهر در شهرها و روستاها به تعداد 6 هزار و 780 واحد توسط محمود احمدی نژاد افتتاح شد.

رییس دولت دهم پس از افتتاح دو پروژه محور تهم - چورزق در جاده زنجان به طارم و نیروگاه سیكل تركیبی 648 مگاواتی سلطانیه در مراسم جشن یاد شده شركت كرد.

به گفته مسولان استان زنجان، تعهدات این استان در زمینه مسكن مهر 19 هزار و 500 واحد بود كه با تلاش های انجام شده، این امر تحقق یافته است اما مجموع تعهدات استان در زمینه مسكن مهر، بافت فرسوده در مسكن روستایی در سال های 89 و 90 حدود 52 هزار واحد است.

18 هزار و 592 واحد از این مجموعه در شهرهای بالای 25 هزار نفر جمعیت، یك هزار و 942 واحد در شهرهای كمتر از 25 هزار نفر جمعیت و 32 هزار و 20 واحد نیز در روستاها احداث شده است.

این واحدهای مسكونی طی سه مرحله به بهره برداری رسیده است؛ در مرحله نخست سه هزار و 520 واحد مسكونی و در مرحله دوم 10 هزار و 214 واحد به بهره برداری رسید.

6 هزار و 780 واحد نیز امروز در مرحله سوم با حضور رییس جمهوری به بهره برداری رسید.

11 هزار و 650 میلیارد ریال تسهیلات برای احداث واحدهای مسكن مهر در استان زنجان پرداخت شده است.

استاندار زنجان، مجموع اعتبارات مورد نیاز برای اجرای سه طرح مسكن مهر، نیروگاه برق سلطانیه و محور تهم - چورزق در جاده زنجان به طارم را 17 هزار میلیارد ریال بیان كرد.

'علی نیكزاد' وزیر راه و شهرسازی و 'مجید نامجو' وزیر نیرو، رییس جمهوری را در این سفر همراهی می كنند.

سیام**2023**9132**1572



:: برچسب‌ها: حزب , تابستان , هندوستان ,
:: بازدید از این مطلب : 189
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : chudae

شهین رستمخانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این رشته ورزشی در سطح شهرستانهای زنجان ، ابهر و خرمدره فعال است و بیشترین استقبال نیز مربوط به شهرستان ابهر می شود.

وی اظهار داشت: در زمان حاضر بیش از 30 مربی در این رشته ورزشی فعال هستند و ورزشكاران زن زنجانی زیر نظر آنان تمرین می كنند.

رستمخانی خاطرنشان ساخت: بیش از 30 نفر داور زن زنجانی نیز در این رشته مشغول به فعالیت می باشند كه دارای كارت بین المللی و درجه سه هستند.

نایب رییس هیات كونگ فو استان زنجان گفت: به لحاظ وجود سالن اختصاصی ، بانوان زنجان مشكلی ندارند ولی نیازمند تجهیزات كافی و لازم هستند كه در صورت وجود حامی مالی مناسب این مشكل نیز برطرف خواهد شد.

رستمخانی به برگزاری مسابقات انتخابی استان اشاره كرد و افزود: نخستین دوره رقابت های انتخابی كونگ فو بانوان استان زنجان به صورت رسمی روز جمعه /23 تیرماه جاری/ در سالن الغدیر كونگ فو زنجان برگزار خواهد شد تا ورزشكاران توانمند جهت اعزام به مسابقات قهرمانی كشور مشخص شوند.

وی گفت: پیش بینی می شود قریب به 60 ورزشكار زن فعال در این رشته ورزشی در مسابقات انتخابی استان شركت داشته باشند.

597/522



:: برچسب‌ها: جدید ,
:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : chudae

كفنرانس بین المللی ضابطه مند كردن تجارت اسلحه با حضور نمایندگان 193 كشور جهان از هفته گذشته در مقر اصلی سازمان ملل اغاز بكار كرد و قرار است بعد از یك ماه كار كارشناسی پیمان مذكور به رای گیری گذاشته شود.

به گزارش ایرنا، خزاعی در این نشست طی سخنانی در سازمان ملل گفت: معاهده آینده باید حق كشورها در دفاع مشروع مندرج در ماده 51 منشور سازمان ملل را كاملاً محترم شمارد و هر كشوری باید بتواند راهبردهای دفاعی خود را رأساً و بدون هیچگونه فشار یا دخالت خارجی تعیین كند.

سفیر و نماینده دائم ایران همچنین در این كنفرانس كه به مدت یك ماه ادامه خواهد داشت، تصریح كرد: كشورهای عضو معاهده باید متعهد شوند كه تحت هیچ عنوانی به اقدامات قهرآمیز یكجانبه جهت تحلیل و یا تحدید حقوق مسلم امنیتی و منافع كشورهای دیگر دست نخواهند زد.

خزاعی در ادامه افزود: تنها هدف معاهده آتی بایستی ممانعت از قاچاق تسلیحات متعارف باشد و معاهده نباید برای تجارت تسلیحات كه در تحقق حق مسلم كشورها در دفاع از خود دارای اهمیت بسیار بالائی است، مانعی ایجاد نماید. به همین دلیل در این معاهده، حق ذاتی كشورها در كسب، تولید، صادرات، واردات و دستیابی به دانش و تكنولوژی تولید سلاح باید محترم شمرده شود.

وی خاطر نشان كرد: مسوولیت كنترل كامل بر تولیدات و نقل و انتقال داخلی تسلیحات متعارف انحصاراً به عهده كشورها است و نهاد و كشور دیگری حق دخالت در این زمینه را ندارد. همچنین معاهده نباید حق مسلم انتقال تجهیزات در عرصه بین المللی و تبادل فن آوری برای استفاده های غیرنظامی را محدود كند.

سفیر و نماینده دائم ایران اظهار داشت كه اشاره به تصمیمات سیاسی نهادهایی نظیر شورای امنیت برای اعمال تحریم هیچگونه جایگاهی در این معاهده ندارد.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یكی از معاونین و عضو هیات رئیسه كنفرانس معاهده تجارت تسلیحات انتخاب شده است و این انتخاب موجب واكنش توأم با عصبانیت برخی كشورهای غربی و رسانه ها و لابی های رژیم صهیونیستی در این كشورها شده است.

در حالی نشست كنفرانس بین المللی قانونمند كردن تجارت سلاح پشت درهای بسته برگزار شد كه ادامه مخالفت های رژیم صهیونیستی با مشاركت فلسطینیان به عنوان عضو اصلی، باعث شد تا همچنان امید به تاثیرگذاری این اجلاس مهم بعید به نظر برسد.

در زمان حاضر حدود 40 درصد سلاح های متعارف جهان توسط امریكا و 31 درصد توسط كشورهای اروپایی تولید می شود.

اروپام 1908**1368**



:: برچسب‌ها: نشان , درخت ,
:: بازدید از این مطلب : 166
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : chudae
اهود اولمرت

اهود اولمرت از اتهامات رشوه خواری، و ارائه صورتحساب های جعلی برای سفرهای خارجی تبرئه شده است

اهود اولمرت، نخست وزیر سابق اسرائیل که به اتهام فساد مالی، رشوه خواری و ارائه صورتحساب های جعلی تحت محاکمه قرار گرفته بود، در یک مورد گناهگار و از دو اتهام دیگر تبرئه شده است.

آقای اولمرت در این مورد که در دوران نخست وزیری خود به طور غیرقانونی به یکی از دوستانش که در زمینه تجاری فعالیت داشته، کمک کرده است، مجرم شناخته شد.

اما او از اتهامات رشوه خواری، و ارائه صورتحساب های جعلی برای سفرهای خارجی تبرئه شده است.

کوین کانلی خبرنگار بی بی سی در بیت المقدس می گوید که او از یکی از جدی ترین اتهامات وارده تبرئه شده است.

آقای اولمرت که در دوران سه ساله نخست وزیری اش با رسوایی هایی روبرو شد، به ناچار در فوریه سال ۲۰۰۹ مجبور به استعفا شد.

او اولین نخست وزیر اسرائیل است که با اتهاماتی کیفری روبرو می شود. اتهاماتی که می تواند مجازات زندان داشته باشد.

آقای اولمرت هنوز هم به دلیل دخالتش در رسوایی های مالی دیگری از جمله در مورد گسترش خانه سازی در بیت المقدس در دورانی که شهردار این شهر بود، باید محاکمه شود.

اما آقای اولمرت می گوید که عمل خلافی انجام نداده است.

آقای اولمرت در حدفاصل سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۳ شهردار بیت المقدس بود، سپس وزیر تجارت و صنایع در کابینه اسرائیل شد.

او پس از آن که آریل شارون، نخست وزیر وقت دچار سکته مغزی شد، در سال ۲۰۰۶ میلادی به نخست وزیری اسرائیل رسید.



:: برچسب‌ها: سقوط , انگلستان , اروپا ,
:: بازدید از این مطلب : 166
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : chudae

به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه خبری مصری ' الیوم السابع '؛ بن حلی سه شنبه شب در مصاحبه با خبرنگاران اعلام كرد كه بنابر درخواست دولت تونس؛ برای تشكیل جلسه در خصوص زوایای پنهان مرگ یاسرعرفات و كسانی كه در این مساله نقش داشته اند؛ این اتحادیه نشستی برگزار خواهد كرد.

بن حلی افزود: همچنین با توجه به ارتباط هایی كه 'نبیل العربی' دبیر كل اتحادیه عرب در این خصوص داشته ، این اتحادیه تصمیم گرفت سه شنبه آینده نشستی فوق العاده در سطح نمایندگان دایمی برگزار كند تا مساله مرگ عرفات مور بررسی قرار گیرد و نتایج آن در نشست آینده شورای اتحادیه عرب كه در ماه سپتامبر در سطح وزاری خارجه كشورهای عضو برگزار می شود ، مطرح گردد .

مترجمام ** 2041 **1651



:: برچسب‌ها: نیویورک شهرستان , انگلستان , نیویورک ,
:: بازدید از این مطلب : 163
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : chudae
ژان ژاک روسو

برخی از گفته‌های تاریخی روسو هم در متن اعلامیه جهانی حقوق بشر نشسته است و هم در قانون اساسی بسیاری از کشورها

برخی از گفته‌های تاریخی روسو هم در متن اعلامیه جهانی حقوق بشر نشسته است و هم در قانون اساسی بسیاری از کشورها. نظام دموکراسی، که از آغاز قرن نوزدهم در بخشی از جهان غرب شکل گرفت، تا حد زیادی زیر نفوذ این اندیشمند بود. بسیاری از نهادهای علمی و دانشگاهی، از جمله بنیاد یونسکو، امسال را "سال روسو" خوانده‌اند.

ژان ژاک روسو ۳۰۰ سال پیش در ۲۸ ژوئن ۱۷۱۲ در خانواده‌ای فرانسوی در ژنو پا به جهان گذاشت. مادرش تنها ۹ روز پس از تولد او درگذشت. "تولد من به بهای جان مادرم تمام شد و برای خودم اولین بدبختی بود" (اعترافات).

زندگانی روسو با تمام جزئیات، به یمن "اعترافات" او، گزارشی که با دلیری و صداقت از زندگی خود ارائه داده، برای همگان آشناست. او از ۵۲ سالگی روی این کتاب کار می‌کرد. "اعترافات" در زمان حیات روسو اجازه نشر نیافت و تنها پس از مرگ او منتشر شد و تا امروز جذاب و پرخواننده است.

پدر روسو ساعت‌سازی فرهیخته و مهربان بود. او هر شب بر بالین پسر می‌نشست و برای او رمان می‌خواند؛ اما دیری نگذشت که روسو از پشتیبانی این پدر محروم شد. پدر به دنبال دعوایی حقوقی از ژنو فرار کرد و پسر را به دست خویشاوندان نه چندان مهربان سپرد.

نوجوان تیزهوش و حساس که از جور خویشان به جان آمده بود، در ۱۶ سالگی سر به طغیان برداشت و تصمیم گرفت از ژنو فرار کند. او پای پیاده راهی فرانسه شد و تا چند سال بی سر و سامان بود. در آوارگی و پریشانی به کارهای گوناگون پرداخت و تجارب بسیاری کسب کرد. هم به کارهای ناشایست دست زد و هم به مشاغلی آبرومندانه مانند تدریس و نمایشنامه‌نویسی و آهنگ‌سازی، که در آنها موفقیتی نداشت.

سفر به پایتخت

روسو سی ساله بود که راهی پاریس شد و کوشید برای خود در دنیای فرهنگ و هنر راهی باز کند. در جستجوی شغل، مأموریت یافت که به عنوان منشی به ایتالیا برود، که پایگاه اصلی آموزش موسیقی اروپایی شناخته می‌شد. نزدیک یک سال در ونیز ماند، شناخت بیشتری از موسیقی پیدا کرد و چند اپرا نوشت. در سالهای بعد، با وجود موفقیت‌هایی که در موسیقی پیدا کرده بود، به ادامه آهنگسازی تمایل جدی نشان نداد.

روسو در پی آشنایی با اندیشه‌های انتقادی به پاریس برگشت تا در کانون رویدادها باشد. در تماس با چند "سالن ادبی" با روشنفکران برجسته روزگار آشنا شد، از جمله با دیدرو و دالامبر، پایه‌گذاران اصلی "انسیکلوپدی"، که تمام دانش بشری را از دیدگاهی نو ارائه می‌داد. روسو از سال ۱۷۴۹ برای این منشور گرانقدر جنبش روشنگری بیش از ۳۰۰ مقاله نوشت.

روسو در پاریس همچنین با ترز لواسور دوست شد، زنی ساده و عامی که سواد و فرهنگ "بالا" نداشت، اما سرشار از طبعی سالم و تندرست بود. روسو که به منش "طبیعی" این زن کشیده شده بود، پس از چند سال زندگی مشترک، سرانجام در ۵۶ سالگی با او ازدواج کرد.

آشنایی با روشنگری

"روسو تقسیم جامعه و برتری افراد بر یکدیگر را ناشایست و مخالف با "طبیعت" آدمی دانست، و ساختار طبقاتی جامعه را به خاطر آن مقصر شناخت. "

روسو در سال ۱۷۴۹، که ۳۷ سال داشت، به تصادف از جایزه‌ای فرهنگی باخبر شد. آکادمی علوم شهر دیژون برای بهترین مقاله درباره یک موضوع جایزه تعیین کرده بود: آیا پیشرفت علوم و هنرها به انحطاط اخلاقی انجامیده است؟

روسو بیشتر برای کسب جایزه، مقاله بلندی نوشت که نقدی تند بر شرایط سیاسی و اجتماعی بود. او با قلمی پرتوان و بیانی پرشور استدلال کرد که پیشرفت‌های علمی نه تنها به سعادت انسان کمکی نمی‌کند، بلکه سقوط اخلاقی او را به دنبال دارد. مقالۀ روسو جایزه آکادمی را برنده شد و جنجال زیادی به پا کرد.

روسو در گسترش نظریات خود، چند سال بعد رساله دیگری نوشت به نام "گفتاری درباره سرچشمه نابرابری در میان آدمیان". با انتشار این اثر در سال ۱۷۵۵ نام روسو در سراسر اروپای آن روز به سر زبانها انداخت.

روسو تقسیم جامعه و برتری افراد بر یکدیگر را ناشایست و مخالف با "طبیعت" آدمی دانست، و ساختار طبقاتی جامعه را به خاطر آن مقصر شناخت. او در جریان نوشتن دو رسالۀ یادشده به نکاتی رسید که نه تنها دیدگاه خوانندگان، بلکه زندگانی خود او را نیز دگرگون ساخت. آگاهانه از رفاه و تنعم و تجملات مادی دوری جست، به یک زندگی ساده و مختصر قناعت کرد.

انسان قربانی تمدن

بنا به دیدگاه روسو تمدن نه تنها سعادت و بهروزی انسان را تأمین نمی‌کند، بلکه می‌تواند با تحمیل عادت‌ها و هنجارهایی زیان‌بخش، انسان را از "وضع طبیعی" بیرون بکشد، او را از خود و جامعه بیگانه کند.

روسو انسان را بر پایه نیازهای اساسی جسمی و روحی و عاطفی او تعریف می‌کند. او میان نیازهای حقیقی که از "طبیعت" انسان برمی‌خیزند با زیاده‌خواهی‌ها و آزمندی‌هایی که "جامعه متمدن" به انسان تحمیل می‌کند، تفاوت می‌گذارد.

جهان‌بینی روسو اخلاقی و جمع‌‌گراست. در جامعۀ دلخواه او انسان آزاد و خودمدار است، اما برای بر آوردن نیازهای خود ناگزیر به همزیستی و معاشرت با دیگران است. انسان برای رسیدن به یک زندگی هماهنگ و آسوده باید به فضایلی مانند همبستگی و نوعدوستی آراسته شود.

روسو به طور ضمنی یادآور می‌شود که برای رسیدن به الفت و همبستگی میان آدمیان، از دین و علم و هنر کاری ساخته نیست، انسان باید به اخلاق گرایش یابد، به جای تعلقات مادی، در اندیشه وارستگی معنوی باشد. روسو آن آزادی که شهروند با "منزلت اخلاقی" به آن می‌رسد را از هر نوع آزادی برتر می‌شمارد. از جمله همین تأکید روسو بر اخلاق است که بعدها ایمانوئل کانت را به ستایش از او برانگیخت.

لازم به تأکید است که روسو در ستایش از "طبیعت بشری" نه به زیست طبیعی، بلکه به مفهوم "انسان در وضعیت طبیعی" نظر دارد، یعنی مرحله‌ای که زندگی هنوز از آفت‌های تمدن آسیب ندیده است. روسو از این مفهوم در حمله به هنجارهای غیرانسانی "مدرنیته" بهره می‌برد.

هرآنچه درباره گرایش روسو به "طبیعت" و "زیست طبیعی" گفته می‌شود، در اصل از همین دیدگاه برخاسته است که دستاویزی شد در دست مخالفان روسو تا او را دشمن پیشرفت و تمدن بخوانند.

برخی از خردگرایان سازش‌ناپذیر که رومانتیسم، احساسی‌گری و خردگریزی، را آفت روشنگری می‌دانستند، به روسو طعنه زدند که او مخالف شهرنشینی و خواهان بازگشت به دامن طبیعت است! ولتر در نامه‌ای به او نوشت: "با خواندن کتاب شما آدم هوس می‌کند چهار دست و پا راه برود. اما من شصت سالی هست که این عادت را ترک کرده و آن را به کسانی واگذار کرده‌ام که لایق آن هستند!"

دو پیشوای بزرگ روشنگری به دشمنانی کینه‌توز بدل شدند.

قرارداد اجتماعی: مرامنامۀ دموکراسی

"روسو در سال ۱۷۶۲ اثری منتشر کرد که بیانیۀ سیاسی او و یکی از مهمترین اسناد مدرنیته شناخته می‌شود: "قرارداد اجتماعی یا اصول حقوق سیاسی"."

روسو در سال ۱۷۶۲ اثری منتشر کرد که بیانیۀ سیاسی او و یکی از مهمترین اسناد مدرنیته شناخته می‌شود: "قرارداد اجتماعی یا اصول حقوق سیاسی".

این کتاب با یکی از معروف‌ترین شعارهای سیاسی شروع می‌شود: "انسان آزاد زاده می‌شود اما همه جا در زنجیر است." روسو در سراسر اثر تلاش می‌کند چندوچون این وضع ناگوار را روشن کند و راه برون‌رفت از آن را نشان دهد.

کتاب روسو تا سالهای دراز هم دستمایه‌ای شد برای کاوشگران سیاست و هم به کنشگران بیشمار الهام بخشید، از ژاکوبن‌های پرشور در انقلاب کبیر فرانسه تا مارکس و انگلس که در "بیانیه کمونیستی" (۱۸۴۸) "شکستن تمام زنجیرها" را به دست پرولتاریا مژده دادند.

از رعیت تا شهروند آزاد

تئوری سیاسی روسو بر چند مفهوم مهم و بنیادی استوار است: افراد بر پایه "قرارداد اجتماعی" از وضعیت طبیعی بیرون می‌آیند و به عنوان شهروندان آزاد به جامعه انسانی وارد می‌شوند. هدف "قرارداد" تأمین "خیر عام" است که به رفاه و آسایش همه اعضای جامعه نظر دارد، اما از نفع یکایک انسان‌ها جداست و اموری وجدانی مانند عدالت و برابری را در بر می‌گیرد. "اراده همگانی" پشتوانۀ قرارداد است، که همه افراد در آن سهیم هستند، زیرا نفع خود را در اجرای آن می‌بینند.

گوهر سخن روسو در "قرارداد اجتماعی" این است که با برقراری نظام فردی، انسان به برده یا رعیتی بدل می‌شود که جز اطاعت و پیروی از قدرت حاکمیت وظیفه‌ای ندارد. اما با تکوین جامعه مدنی، فردی که از "حقوق طبیعی" خود محروم شده، می‌تواند با تکیه بر "قرارداد اجتماعی" به "حقوق شهروندی" دست یابد.

روسو توضیح می‌دهد که فرد در "وضعیت طبیعی" به ظاهر از آزادی‌های بسیاری برخوردار است، اما او در حقیقت بازیچه دست خواسته‌ها و هوس‌هایی پست و بی‌ارزش است. او زمانی به آزادی‌های حقیقی دست می‌یابد که از قوانین عرفی و اصول اخلاقی، که در همدستی با دیگران برای خود وضع نموده، پیروی کند.

بدین سان فرد با از دست دادن "حقوق طبیعی" برخی از آزادی‌های خود را در راه مصلحت عمومی و رفاه جمعی فدا می‌کند، اما پس از رسیدن به جایگاه شهروندی به یاری خرد و با تکیه بر اخلاق از قوانینی فرمان می‌برد که برای او محدودکننده است، اما فرد با میل و رغبت از آنها پیروی می‌کند، زیرا خود در تدوین آن شرکت داشته و آنها را برای تأمین بهروزی جامعه لازم دیده است.

روسو مردم جامعه را تنها مرجع مشروعیت و اقتدار می‌شناسد؛ هم استبداد فردی و هم سلطه دین را مغایر شأن و آزادی آدمی می‌داند.

قرارداد اجتماعی: پیمانی میان شهروندان آزاد

اندیشه سیاسی اروپا پیش از انتشار کتاب روسو، از راه نظریات تامس هابز و جان لاک با مفهوم "قرارداد اجتماعی" آشنا بود. روسو این نظریه را از دیدگاهی تازه مطرح کرد و در آن نقش توده مردم را برجسته کرد.

برای هابز "وضع طبیعی" شرایطی پرآشوب است که در آن همه با یکدیگر در ستیز هستند. برای رهایی از این وضعیت تحمل‌ناپذیر، مردم تمام قدرت را یک جا به دولت تفویض می‌کنند، تا از گزند هم در امان بمانند و دولت امنیت و آرامش آنها را تأمین کند. هابز و مدافعان حکومت مقتدر انکار نمی‌کنند که این "شر مفید" می‌تواند اینجا و آنجا آزادی‌های مدنی را پایمال کند.

لاک در نقد اندیشه هابز، با طرح ایده "مشروعیت" بر اقتدار دولت دهنه می‌زند و آن را به توافق عمومی یا حمایت اکثریت جامعه مشروط می‌کند.
اما روسو بحث را از دیدگاهی یکسره انقلابی پیش می‌برد: به نظر او آزادی انسان و حقوق فردی او نه قابل تقسیم است و نه قابل واگذاری. طرف‌های اصلی "قرارداد اجتماعی" خود مردم هستند. دولت تنها به مثابۀ ابزار دست "اراده جمعی" عمل می‌کند و همواره در برابر مردم پاسخگو است.

مرگ تن و رستاخیز اندیشه

"در سال ۱۷۹۴ مبارزانی که پرشورترین انقلاب تاریخ بشر را به راه انداخته بودند، بازمانده جسد او را به عمارت پانتئون بردند و در آرامگاه پرشکوه بزرگترین مفاخر ملت فرانسه به خاک سپردند."

روسو که با انتقاد جسورانه از دیکتاتوری، خشم و نفرت حکومت را برانگیخته بود، از بیم دستگیری راه فرار در پیش گرفت. پس از چندی گریز و آوارگی سرانجام به بریتانیا رفت و نزد دیوید هیوم، فیلسوف نامدار، پناه گرفت. رابطه‌ای که به خاطر بدگمانی شدید روسو به دشمنی کشید.

روسو از راه‌های گوناگون برای بازگشت به فرانسه یا سوئیس تلاش کرد اما موفقیتی نداشت. زمامداران هر دو کشور خواندن آثار او را منع کرده و آنها را در میدان‌های بزرگ به آتش کشیده بودند. اما اندیشه روسو در نهان همچنان به هر گوشه رخنه می‌کرد و مردم را به پیکار با حکومت فردی فرا می‌خواند.
روسو سرانجام پس از تلاش بسیار موفق شد به فرانسه باز گردد و ده سال آخر زندگی خود را در گوشه‌ای آرام سپری کند. او که از دیدارهای سیاسی و نشر نوشته‌های خود منع شده بود، در سال ۱۷۷۸ در افسردگی و تنهایی در دهکده‌ای در نزدیکی پاریس درگذشت.

شانزده سال بعد، در سال ۱۷۹۴ مبارزانی که پرشورترین انقلاب تاریخ بشر را به راه انداخته بودند، بازمانده جسد او را به عمارت پانتئون بردند و در آرامگاه پرشکوه بزرگترین مفاخر ملت فرانسه به خاک سپردند.

انتقاد از قرارداد اجتماعی

روسو در میان پایه‌گذاران بنیادهای فکری جهان نو جایگاهی ویژه دارد و برخی از بغرنجی‌های این جهان را بازتاب داده است. او تنها فیلسوف روشنگری است که بر بسیاری از "مرزها و محدودیت‌های روشنگری" انگشت گذاشته و تنها نظریه‌پرداز مدرنیته است که به روشنی از کاستی‌های مدرنیته سخن گفته است.

به ویژه در قرن بیستم و با تجربه فاجعه‌بار چند نظام تام‌گرا (توتالیتر) نظریات سیاسی روسو با برداشت‌ها و تفسیرهای گوناگون روبرو شده است. برخی دولت روسویی را کامل‌ترین شکل دموکراسی مستقیم می‌دانند، در حالیکه دیگران آن را زمینی مساعد برای رشد دیکتاتوری می‌بینند.

دفاع پرشور روسو از حقوق و آزادی‌های فردی، احترام به احساسات و غرایز انسان، بی‌گمان به جوامع مدرن سیمایی انسانی‌تر داده است. اما او مانند بسیاری از آرمان‌خواهان، گمان می‌برد که می‌توان جامعه را با اجرای برنامه‌ای سیاسی یک بار برای همیشه از تباهی و فساد نجات داد و جاودانه رستگار ساخت.

منتقدان نشان داده‌اند که ریشه بسیاری از ایده‌های توتالیتر را، از چپ و راست، می‌توان در نظریات روسو یافت. با تکیه بر "خیر عام" و "اراده جمعی"، می‌توان افراد و گروه‌های ناهمساز را به اطاعت وا داشت. روسو با تقدس بخشیدن به "توده مردم" رهبران عوام‌فریب را در تشکیل "دیکتاتوری توده‌ای" یاری می‌دهد.

برخی از ایده‌های روسو به خاطر فرو کاستن آدمیان به "موجودات یکسان و برابر" تنها در نظامی توتالیتر قابل تحقق است. سیستم پرورشی روسو، مانند سایر مرام‌های مبتنی بر همسان‌گرایی، به تربیت انسان‌های پیرو و همساز با کارکرد نظام علاقه‌مند است. "امیل" اثر تربیتی بزرگی که روسو در سال ۱۷۶۲ منتشر کرد، درست به منظور پرورش همین انسان "طراز نو" تدوین شده است.

در پایان نباید تأثیر روسو را بر اندیشه انتقادی روزگار ما ندیده گرفت. بسیاری از منتقدان "خردباوری" و به ویژه اقتدار فنی و "علم ابزاری" در نقد پایه‌های مدرنیته به آرای روسو استناد می‌کنند. او پیش از تمام اندیشمندان هشدار داده بود که جامعه مدرن می‌تواند نوعی بردگی تازه باشد و برده‌های خود را پرورش دهد.



:: برچسب‌ها: مربع , رودخانه ,
:: بازدید از این مطلب : 160
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : chudae

به گزارش خبرنگار ایرنا، تفاهمنامه امنیتی انتظامی ایران و ارمنستان روز سه شنبه به امضای 'علی عبداللهی' معاون امنیتی و انتظامی وزیر كشور و 'ولادیمیر گاسپاریان' رییس پلیس ارمنستان رسید و در آن همكاری دو كشور در زمینه های جرایم سازمان یافته، مواد مخدر، مسایل امنیتی-انتظامی و مرزی پیش بینی شده است.

'مصطفی نجار' وزیر كشور جمهوری اسلامی ایران در مراسم امضای این تفاهمنامه با اشاره به روند رو به توسعه همكاری های تهران و ایروان تاكید كرد: فصل جدیدی از همكاری های امنیتی و انتظامی بین دو كشور آغاز شده است.

وی به آمادگی ایران برای انتقال تجربیات در زمینه های مبارزه با مواد مخدر، آموزش افسران پلیس و كارشناسان گمرك و جرایم سازمان یافته و استرداد مجرمین و محكومین اشاره كرد و گفت: امضای تفاهمنامه میان دو كشور بطور یقین چارچوب بسیار مطلوبی برای همكاری ها مشخص خواهد كرد.

'ولادیمیر گاسپاریان' رییس سازمان پلیس ارمنستان نیز در این دیدار با تقدیر و تشكر از همكاری های ایران، امضای تفاهمنامه امنیتی میان دو كشور را نقطه عطفی در مناسبات تهران و ایروان دانست.

وی همچنین از آمادگی ارمنستان برای استفاده از تجربیات ایران در زمینه های امنیتی و انتطامی خبر داد.

وزیر كشور جمهوری اسلامی ایران امروز همچنین با 'آرمن گوركیان' معاون نخست وزیر و وزیر مدیریت مناطق ارمنستان دیدار كرد و گفت كه مناسبات دو كشور در سطح عالی قرار دارد و روابط تهران و ایروان با توجه به توانمندی های آنها دارای ظرفیت گسترده برای توسعه می باشد.

معاون نخست وزیر ارمنستان هم در این دیدار با اشاره به اهمیت روابط با ایران برای جمهوری ارمنستان گفت: برای بسط و توسعه همكاری های اقتصادی و بازرگانی با ایران آمادگی داریم.

گوركیان خاطرنشان كرد: جمهوری ارمنستان مصمم است حجم مبادلات بازرگانی با جمهوری اسلامی ایران را چند برابر افزایش دهد و در برنامه همكاری های دو كشور طرح های بزرگی همچون احداث نیروگاه بر سد ارس و ساخت خط آهن ایران-ارمنستان قرار دارد.

وی خاطرنشان كرد: امكانات گسترده ای برای گسترش همكاری های اقتصادی ایران و ارمنستان وجود دارد كه می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

دو طرف در این دیدار بر لزوم ایجاد شرایط برای توسعه روابط و افزایش مبادلات بازرگانی تاكید كردند.

طرف های ایرانی و ارمنستانی همچنین در باره برخی مسایل منطقه ای گفت و گو كردند.

وزیر كشور جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه نیز با 'سرژ سركیسیان' رییس جمهوری و 'هویك آبراهامیان' رییس مجلس عالی ارمنستان نیز دیدار و با آنها در باره موضوعات مورد علاقه دو كشور مذاكره كرد.

رییس جمهوری ارمنستان در آن دیدار، روابط تهران و ایروان را بسیار خوب و رو به رشد توصیف كرد و گفت: ارمنستان تمام تلاش خود را برای بهتر به ثمر نشستن توافقات صورت گرفته انجام خواهد داد.

وی با اشاره به بیستمین سالگرد آغاز روابط دو كشور، این روابط را تاریخی و فرصت بسیار خوبی برای تعمیق همه جانبه آن میان دو كشور دانست.

'هویك ابراهامیان' رییس مجلس ارمنستان نیز در دیدار با نجار، ارتباط دیرینه و صمیمی دولت و ملت ایران را عامل مهمی برای توسعه و گسترش مبادلات تجاری، اقتصادی عنوان كرد و گفت: ما آمادگی كامل داریم تا همكاریهای همه جانبه خود با ایران را افزایش دهیم.

وزیر كشور از دوشنبه این هفته برای دیدار با مقام های ارشد ارمنستان به ایروان سفر كرده است.

اروپام/2242**518**1368**



:: برچسب‌ها: خورشید , عکس ها ,
:: بازدید از این مطلب : 145
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1391 | نظرات ()